OM KORET

I januar 1993 kontaktede dirigent Doris Kjærgaard en flok korsangere fra Aalborg og omegn med tilbudet om at være med i et nyt kor. Udgangspunktet var – og er stadig – lysten til at lave et kor, hvor musikken er i centrum, og hvor glæden ved at være sammen gør den musikalske oplevelse vedkommende for både publikum og korsangere.

Navnet Dorimus er en sammenskrivning af tonerne do-re-mi og musik.

Dorimus ledes af dirigent, Doris Kjærgaard. Doris tog i 1992 Kirkemusikalsk Diplomuddannelse ved Nordjysk Musikkonservatorium med rosende udtalelser fra lærere og censorer for hendes bemærkelsesværdige gode sans for kormediet.

Doris Kjærgaard

Doris Kjærgaard har siden 1985 været dirigent for en række forskellige kor, og har siden 1990 arbejdet med voksenkor på kammerkorplan.

Doris Kjærgaard har siden 1997 ved flere lejligheder modtaget undervisning i kordirektion ved den internationalt anerkendte dirigent og korleder, Morten Schuldt-Jensen.

Kammerkoret Dorimus gav sin første koncert den 31. marts 1993 og står dermed i marts 2023 overfor sit 30 års jubilæum. Siden sin opstart har koret besøgt størstedelen af egnens kirker og tager ca. hvert andet år på rejser i ind- og udland for at præsentere dansk og nordisk kormusik. Rejserne er en væsentlig kilde til korets udvikling både musikalsk og socialt, og det prioriteres derfor højt.

Koret har ved flere lejligheder haft æren af at uropføre værker af både kendte og mindre kendte komponister, der har skrevet værkerne til Dorimus’ særlige udtryk.

Dorimus tager til stadighed imod musikalske udfordringer og nye medlemmer, der ønsker at tage del i og bidrage til både det musikalske arbejde og det sociale samvær.